Download Joomla iPage

Pagina Elevilor

afterschool6

Ora de Sport

afterschool5

Arte Plastice

afterschool2

Activitati

toamnaaurie

Filtru

6 metode prin care depistezi minciunile din e-mailuri

6 metode prin care depistezi minciunile din e-mailuriAproape ca nu putem sa ne dam seama cum ne-am descurcat inaintea aparitiei emailului, trebuie sa fi fost niste vremuri foarte dificile de care nu vrem sa ne aducem aminte. Unul dintre multele beneficii ale e-mailului este ca ne da sansa sa cugetam asupra unui raspuns, dar sa livram mesajul repede. Este balanta perfecta intre conversatiile fata in fata si scrisori. 


Problema cu e-mailul insa e ca nu poti sa vezi persoana in timp ce iti ofera mesajul, nu ai nicio idee de limbajul corporal, de expresiile faciale, miscarile ochilor si pur si simplu sentimentul general pe care il emite cealalta persoana.

E-Mail-urile lasa cale deschisa catre minciuni, iar daca suspectezi ceva, uita-te dupa urmatoarele semne:

1.    Schimbarea timpurilor verbelor. Daca autorul schimba timpurile dintr-o poveste suspicioasa, e un semn ca inventeaza pe masura ce scrie.

2.    Formulari limitatoare de genul „sa fiu sincer”, „imi pare rau sa spun”, „asta e chestia”. Ele limiteaza asteptarile tale despre ceea ce urmeaza, iar autorul poate trage de timp sau ezita.

3.    Prea mult accent pe unele informatii.Cateodata mincinosii incearca mult prea tare sa fie credibili. Acest lucru reiese din utilizarea unui limbaj insistent ce nu pare necesar, din repetitii cu rolul de a face cantitatea sa treaca drept calitate.

4.    Limbaj evaziv.
Daca ceva suna prea alunecos, poate fi o minciuna. Limbajul imprecis sau vag lasa loc de greseli si pune vina asupra cititorului. Fii atent la cuvinte ca „poate”, „destul de sigur”, „posibil”, „cam”.

5.    Sentimentul de distantare. Daca intrebarile nu-ti sunt raspunse sau sunt omisiuni in mesaj, acesta poate fi un semn ca autorul se distanteaza de subiect. Unii mincinosi chiar nu se includ in povestile pe care le spun despre ei. Si limbajul si tonul pasiv sunt suspicioase.

6.    Prea multe cuvinte.Mincinosii scriu cu 30% mai mult decat alti oameni in e-mail, din nevoia de a crea povesti convingatoare. Este ca un impuls nervos pentru ei, deci daca primesti e-mailuri mai lungi decat trebuie sa fie, sunt sanse sa contina neadevaruri.

In mod natural vrem sa avem incredere in oameni, si credem  ca e-mailurile contin adevaruri, dar sunt momente in care speranta nu este indeajuns. Vrei sa stii adevarul despre barbatul cu care te intalnesti, despre babysitter si despre clientii si angajatii tai. De accea, merita sa te uiti in e-mailuri dupa aceste 6 semne, mai ales daca apar mai multe intr-un mesaj. Nu uita, cand esti mintit, persoana respectiva nu te respecta suficient incat sa-ti spuna adevarul, sau nu crede ca esti suficient de inteligent sa-ti dai seama singur.
Articol preluat de pe: http://www.catalog-cursuri.ro/Articol-6_metode_prin_care_depistezi_minciunile_din_e_mailuri-Resursa-860.html