PROIECTE

Proiect „Fii supereroul familiei tale – salvează mâncarea” Asociatia START Creativ

În fiecare an, pe 16 octombrie, sărbătorim Ziua Mondială a Alimentaţiei, cea mai bună ocazie de a vă povesti despre proiectul „Fii supereroul familiei tale – salvează mâncarea” conceput de colegii noștri de la Asociatia START Creativ
❗Conform Consiliului Uniunii Europene, în fiecare an se risipesc aproape 59 de milioane de tone de alimente. Asta înseamnă 131 kg de deșeuri pe persoană într-un an. În acest context, Asociația Start Creativ a decis să deruleze acest proiect, care își propune să învețe copiii despre cum se poate reduce risipa alimentară.
Proiectul, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow, se adresează unui număr de 200 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani din București și din comuna Jilava. Ei vor învăța, în cadrul a cel puțin 10 ateliere, despre ce înseamnă să ai un comportament responsabil cu privire la consumul alimentar.
Practic, elevii și preșcolarii vor învăța să prețuiască mâncarea, să aibă un comportament alimentar corect (ce și cât mănâncă) și își vor dezvolta gândirea critică și spiritul civic. Atelierele vor avea loc într-un cadru informal și interactiv. Activitățile au la bază multe jocuri, Asociația Start Creativ creând și un boardgame pentru acest scop.
❗Primul atelier va avea loc pe 20 octombrie, 2023, la Sediul Grădiniței „Strop de Rouă”, Sector 4, București.
#StartONG #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #ActforTomorrow

https://www.facebook.com/startongromania/posts/pfbid0whuDLJBwGy759EfrBheqLhrMiDwDmmSQ2gEnW9Tytj8ozmoMzdLfXg6FrxAVSaepl

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0QiCZwwjQpSHU643V6kWNnVwD8c3357Zym7Z9YSjaCpkA5kYA5rRRu3wJmWnnfuHUl&id=100086484581944